Pozvánka na Noc múzeí 2018

 

                                                          

Dovoľte, aby sme Vás pozvali na akciu nazvanú Noc Múzeí a galérií 2018, ktorá sa uskutoční 19. mája aj v našom bunkri. Uvidíte, čo nové u nás pribudlo a čo ubudlo  .

Dôležité upozornenie: na akciu je zákaz vstupu so psom (nehovoríme, že všetky psi sú zlí, ale náhodou sa niečo stane a my ako organizátor akcie budeme mať problémy so zákonom), za pochopenie ďakujeme.

Bunker bude otvorený od 15:00 do 0:00 hod. Tak, ak by to náhodou niekto nestíhal, do polnoci času dosť. Túto akciu podporuje Slovenské národné múzeum a bunker je aj tento rok do nej zapojený. Sprevádzať vás budú vojaci v dobových uniformách, ako vo vnútri, tak aj vonku. Návštevníci si budú môc prezrieť pechotný zrub (bunker) so sprievodcom v dobovej uniforme, poprípade sa sním odfotiť a dozvedieť sa viac o tomto bunkri, ako čo v bunkri bolo, načo to slúžilo a o celkovej histórii Petržalského opevnenia. Osvetlenie bude vo vnútri pomocou svetiel, ktoré tam máme osadené (viac uvidíte), vonku bude žiarovkové osvetlenie zabezpečené agregátom.

Bezplatné parkovanie pre návštevníkov bude neďaleko bunkra (odbočuje sa z Bratskej a pokračuje panelovou cestou).

Vonku bude pre vás prehliadka výzbroje a výstroje kompletného vojaka Wermachtu 1938-1945 (v tom čase boli petržalské bunkre obsadené Nemeckou armádou), tu uvidíte guľometné hniezdo s nemeckým guľometom MG42 a komplet vojakom z tej doby a jeho výstroj. Pre deti bude program maľovanie na tvár vojenskými maskovacími farbami. Návštevu v príjemnom prostredí vám vonku spríjemníme dobovou hudbou z 30-tych rokov minulého storočia z originalneho dobového rádia. Vonku bude zabezpečené aj WC vo forme ToiToi (je zadarmo). Vstupné do bunkra je dobrovolné. Vonku si budete môť zakúpiť aj suveníry. Všetky peniaze budú použité na prevádzkové náklady a zastrešenie akcií. Tešíme sa na Vašu návštevu, kolektív bunkra B-S 6 VRBA (K).